Zomerkamp 2023

GEPUBLICEERD: 18 mei 2023

Het is weer zo ver! We gaan op kamp!
Hieronder vindt u alle info omtrent het zomerkamp.

Kampdata

Bevers: 08/07/2022 – 14/07/2022
Welpen – VG’s: 04/07/2022 – 14/07/2022
Leiding & Stam: 02/07/2022 – 15/07/2022
Bezoekdag: 08/07/2022

Thema

Het kampthema van dit jaar is Rock & Roll. Het is de bedoeling dat alle leden verkleedkledij meebrengen in dit thema. Zo kunnen we ons voor het eenheidsspel allemaal verkleden!

Vervoer

Ook dit jaar is het plan van met de trein op kamp te gaan. Welpen, Wolven, JVG’s en VG’s worden dan op 4 juli 6u30 aan het station verwacht.

De bevers worden traditiegetrouw gebracht door hun ouders aangezien hun aankomst samenvalt met de bezoekdag.

Op vrijdag 14 juli komen we terug aan in het station van Leuven rond 16 uur.

Het kampterrein is gelegen te:

49.717369, 5.389214 Rte de Bertrix 1, 6810 Chiny

Brieven

Indien je graag brieven stuurt naar je kleine spruit, dan kan dit!
Je kan je brieven addresseren met de volgende gegevens:

“Naam kind” “Tak kind”

(345 FOS de Toekan)

Rte de Bertrix 1

6810 Chiny

Je kan enveloppen, briefpapier en postzegels aan uw kind meegeven zodat jij ook van hen een brief kan ontvangen. Voor de allerkleinsten raden we aan om op voorhand het juiste adres al in te vullen.

Bagage

Hieronder vind je een bagagelijst. Bevers en Welpen steken alles in één stevige valies. Wolven, JVG’s, VG’s en Stam stoppen alles in één trekkersrugzak. Deze rugzak hebben ze ook nodig op tweedaagse, dus voorzie een rugzak die goed aansluit en juist afgesteld is.

Welpen en Wolven kunnen hun valies/rugzak aan het lokaal komen afzetten op zaterdag 1 juli zodat ze hier niet mee moeten sleuren op de trein. Welpen worden verwacht tussen 10u en 12u. Wolven kunnen aan het lokaal terecht van 13u tot 15u. Indien je kinderen hebt in beide takken, kan je natuurlijk al de bagage in één keer afzetten. 

De bagage van Bevers, Welpen en Wolven kan terug opgehaald worden op 15 juli tussen 17u en 18u.

 

Slapen

 • Pyjama
 • Kussen
 • Compacte knuffel
 • Slaapzak
 • Matje, luchtmatras of veldbed (Bevers/Welpen)
 • Matje (Wolven/JVGs/VGs)

Was en plas

 • 1 washandje
 • 1 klein handdoekje
 • 1 badhanddoek
 • Douchegel of zeep (Ecover)
 • Tandenborstel + beker + tandpasta
 • Haarkam of -borstel
 • Periodieke hygiëne voor de dames

Kleding

 • 12 onderbroeken
 • 5 T-shirts
 • 3 shorts
 • 2 lange broeken
 • 3 warme truien
 • 12 paar kousen
 • 1 regenjas
 • Rubberen laarzen
 • Themakledij ‘Rock & Roll’
 • Linnen zak of oude kussensloop voor vuil wasgoed
 • Zwemgerief

Eten

 • Drinkbus
 • Keukenhanddoek
 • Gamel en bestek (vanaf Wolven)

Persoonlijk materiaal

 • 1 Fluohesje
 • Medicatie (af te geven aan de leiding bij vertrek + duiding op persoonlijke details Keeo)
 • Zaklamp
 • Schrijfgerief en briefmateriaal
 • Identiteitskaart of KidsID (af te geven aan de leiding bij vertrek)
 • Zakmes (enkel indien puntjes ‘Bijl, mes, schop en zaag’ van Teervoet behaald zijn)

Wat neem ik niet mee?

Snoepgoed laat je best thuis. De kinderen krijgen dagelijks genoeg te eten. Indien er toch snoep meegenomen wordt, wordt dit door de leiding in beslag genomen en verdeeld onder al de kinderen.

GSM, Ipod,… en andere elektronische snufjes laat je ook beter thuis. Op kamp kunnen ze namelijk alleen maar kapot gaan. Bovendien stimuleren ze de groepsfeer niet echt. Neem je je GSM toch mee, dan wordt deze door de leiding in bewaring genomen.

Keeo

Zoals u ondertussen wel weet schrijft u uw kind dit jaar in via Keeo. Dit wilt zeggen dat er niet expliciet gevraagd zal worden een medische fiche in te vullen. Het is namelijk zo dat via Keeo u zelf de (medische) gegevens die wij van uw kind bijhouden op elk moment kunt aanpassen. Bij deze willen we u dus vragen deze gegevens nog eens na te kijken en eventueel aan te passen. Indien u denkt dat het nodig is om de leiding van uw kind nog wat meer uitleg te geven, vragen we om u rechtstreeks tot de takleiding te richten.

Prijs & betaling

Bevers € 135,-
Welpen / Wolven / JVG / VG / Stam € 175,-
Leiding / Keuken / Logistiek € 145,-
Dagprijs Stam € 20,-
Dagprijs Leiding / Keuken / Logistiek € 16,-

Het inschrijvingsgeld dient overgeschreven te worden met behulp van onderstaande gegevens.

IBAN: BE13 7340 2277 8639
BIC: KREDBEBB
Bank: KBC Bank
Begunstigde: SCOUTS DE TOEKAN
Referentie: “605 TAK NAAM VOORNAAM KAMP 2023”

Het kampgeld ligt dit jaar helaas opnieuw iets hoger dan normaal.  Dit komt voornamelijk door de snelstijgende prijzen van zowel eten als drank. Verder worden mooie kampterreinen waar we met onze hele eenheid op kunnen schaarser en dus ook duurder. We beseffen dan ook dat dit bedrag voor sommigen een aanzienlijke som geld is, zeker als je meerdere kinderen op kamp stuurt. Daarom informeren we je graag over terugbetalingsmogelijkheden en FOS SOM. Via de mutualiteiten kan je een groot deel van het kampgeld terugkrijgen. Voor de CM en OZ komt dit bijvoorbeeld neer op een terugbetaling van €5 per dag. Meestal dien je hiervoor een formulier van de mutualiteit in te vullen en door ons te laten tekenen. Vraag dit zeker eens na bij jouw mutualiteit!
Is kampgeld ook met deze tussenkomst een probleem? Meld het dan zeker aan de eenheidsleiding en dan zoeken we samen een oplossing. Zo kunnen we bijvoorbeeld beroep doen op FOS SOM of een andere oplossing voorstellen. We willen immers zoveel mogelijk kinderen mee op kamp!

LET OP: De inschrijvingen voor het kamp sluiten zondag 11/06 om 23u59! Je inschrijving is pas compleet na het overschrijven van het bedrag met de correcte mededeling en het nakijken van alle (medische) gegevens in Keeo!

Dagtocht welpen 11/05

Dagtocht welpen 11/05

Op 11 mei gaan we met de welpen op dagtocht! We spreken om 10u af aan het lokaal in perfect uniform. Wat hebben de welpen allemaal nodig: Rugzakje met brede banden Lunchpakket Gevulde drinkbus Goed humeur Een fluovestje wordt voorzien op de scouts. Laat ons zeker iets...

Lees meer
Italiaanse avond seniors

Italiaanse avond seniors

Hey, met de seniors organiseren we een Italiaanse avond ten voordele van ons buitenlands kamp. Deze zal doorgaan op 25 mei in het gezellige zaaltje ‘De Velpe’ te Bierbeek (Velpestraat 47, Bierbeek). We serveren een menu met voorgerecht, verschillende pasta’s à volenté...

Lees meer