Algemene info

345e FOS De Toekan is een gemengde scoutsvereniging in het dorp Lovenjoel. Wij zijn aangesloten bij FOS open scouting wat niet minder wil zeggen dan: “wij hebben een pluralistische en open kijk op de wereld en scouting in het bijzonder”. Wij zijn een jonge vereniging die kiest voor een back-to-basicsmentaliteit.

 

Scouting, dat is in de eerste plaats fun, vriendschap en wilde avonturen. We gaan steeds nieuwe uitdagingen aan in een stimulerende en positieve omgeving. We helpen elkaar te groeien en bouwen vanuit onze unieke kwaliteiten actief mee aan een betere wereld.

Iedereen scout!

Elke zaterdag van 14u tot 17u30u staat onze leiding klaar om het beste van zichzelf te geven. We splitsen onze werking op in verschillende leeftijdsgroepen, takken genoemd. Hierdoor kunnen we steeds activiteiten op maat aanbieden. We streven naar een gevarieerd activiteitenaanbod zodat kinderen en jongeren op verschillende gebieden geprikkeld worden om te groeien.

 

Onze werking steunt op ‘de scoutsmethode’. Dit is een samenhangend geheel dat wereldwijd door scouts en gidsen gebruikt wordt om het groeiproces te stimuleren. We staan stil bij waarden en engagement door wet & belofte, we bereiken stap voor stap doelen door persoonlijke groei, we leren door doen, we werken in groep, we werken met thema’s en we spelen in de natuur!

Onze eenheidsleiding

Ons lokaal

Je vindt ons in het klein park van Ave Regina te Lovenjoel (3360)

Ons lokaal is te bereiken via de inrit aan de Kerselaarlaan 2A. We proberen echter veel autoverkeer op ons terein te vermijden.

Parkeren kan in de Kerselaarlaan of aan de kerk te Lovenjoel.

Wij verhuren ons lokaal enkel overdag.